Turism

turism.jpg

Seskarö är en ö som till största delen består av tallhed men man finner även skog med större träd. Vackra vägar och stigar att vandra, cykla eller bila på.
Ett antal härliga badstränder kan vi också erbjuda! Temmilahti, den största stranden på västra sidan om ön, härliga sanddyner och långgrund badplats.
Inte alltid så lätt att ta sig till på grund av att vägarna består av sand. Sammakkoviken, där vattenskidklubben huserar. Lätt att lägga till med båt.
Räpilahti, längst in i Sortisviken, den kan man nå både med båt och bil. Grillplats, dass och sopcontainer. Stora båtar kan ankra där eftersom det är djupt.
Avslutningsvis Tromsöviken där även campingen ligger. Vill man lägga till med båt i samhället finns Leppiniemikajen, (el, dass och soptunna)
och småbåtshamnen. Mitt i byn finns en affär, ICA Seskarö livs och en kiosk, Seskarö Bensin & Service med grill samt ett Wärdshus.

 

 

bron-003-300x225.jpg

Så här kommer Du till oss…

Med bil:
Sväng av E4:an, avfart Seskarö (Vänster från Haparanda, Höger från Kalix). Kör rakt fram tills du kommer in i byn, cirka 12 km från E4:an.

Med buss:
Tapanis Buss från bland annat Stockholm, Uppsala, Gävle, Söderhamn, Hudiksvall.
Tapanis Buss…

Lokal buss, linje 322, Haparanda-Seskarö. (Går ut till Tromsöviken, Seskarö havsbad under sommaren).

Övriga busslinjer, se Länstrafiken i Norrbotten
Tidtabeller, länk:
Länstrafiken Norrbotten…

Med flyg:
Flyg till Kallax flygplats (Luleå).
SAS…
Norwegian…

Därefter bil/buss cirka 15 mil.

Med tåg:
Tåg anländer till Boden eller Luleå.
SJ…

Därefter bil/buss.